Neem het stuur zelf in handen

Wij willen zelf beslissen hoe de zorgbudgetten worden besteed, hoe de zorg wordt georganiseerd en door wie...

Christine Heymans

Volledige getuigenis Christine Heymans (2)

Wij willen zelf beslissen hoe de zorgbudgetten worden besteed, hoe de zorg wordt georganiseerd en door wie. Visie en praktische organisatie zullen samen met de ouders uitgedacht, uitgewerkt en blijvend geëvalueerd worden. Wij willen flexibel werken: zorg vlot aanpasbaar aan de momentele nood, zonder te strakke regels!

Christine Heymans

Wij geloven in een waardevolle wisselwerking: ook mensen met een beperking hebben een bijdrage te leveren, volgens hun eigen mogelijkheden, kunnen participeren aan buurtactiviteiten of kunnen de buurt betrekken bij hun activiteiten (bereiden van soep/broodjes/ taartjes/dieren verzorgen/tuinieren/ gedeelde snoezelruimte / snoezeltuin…).

Christine Heymans (2)

locatie in de buurt van Gent ,
e-mail · website · Facebook

Zelf een project starten

/

 Waarom?

Ieder ouder droomt voor zijn kind een mooi toekomstscenario: kinderen worden groot en gaan hun eigen weg, gelukkig in een eigen omgeving tussen vrienden. Bij mensen met een beperking ligt dat moeilijker.

Zorg voor een kind met een beperking blijft een levenslange opdracht. Daarbij wordt de zorglast zwaar voor ouder wordende ouders. En wij maken ons zorgen over later, wanneer we er zelf niet meer zullen zijn. Er is niet altijd de geschikte oplossing om hun eigen leven volwaardig te kunnen opbouwen. Dus moeten we zelf werken aan een mooi toekomstperspectief.

Er is nood aan nieuwe initiatieven die echt “kwalitatieve zorg op maat” kunnen bieden. Er is nood aan een waardevol alternatief voor een levenslang wonen in een instelling. Een leven dat ruimer gaat dan leven met andere personen met een gelijkaardige beperking: meer inclusief, binnen een solidaire sociale mix en dicht bij hun sociaal netwerk.

Vanuit onze professionele ervaring, als onze levenservaring met een kind met een beperking willen wij als ouders onze schouders onder dit project zetten: visie en praktische organisatie samen uitdenken, uitwerken en blijvend evalueren.

Maak kennis met GiPSo,
kom naar een bijeenkomst in je buurt
en ontdek nieuwe mogelijkheden voor jouw kind.

kalender