Neem het stuur zelf in handen

Voor ons eigen kind wensen we ergens in 2020 een zelfstandig woonproject te realiseren waar hij zijn eerste nacht buiten het gezin en buiten de instelling zal doorbrengen. We willen dit niet alleen doen ...

René De Ridder

Volledige getuigenis René De Ridder (2)

Voor ons eigen kind wensen we ergens in 2020 een zelfstandig woonproject te realiseren waar hij zijn eerste nacht buiten het gezin en buiten de instelling zal doorbrengen. We willen dit niet alleen doen: een zelfstandig woonproject heeft schaal nodig om haalbaar te zijn en dat betekent dat 10 tot 15 volwassenen met een handicap dit avontuur samen zullen ondernemen: ouders worden gezamenlijk verantwoordelijk om een woonproject te definiëren, vorm te geven en levensvatbaar te maken. In zekere zin moeten we een beetje sociaal ondernemer worden. Het product van onze onderneming is een woonomgeving voor onze eigen kinderen voor de lange termijn.

René De Ridder

We zouden uiteraard gewoon kunnen zeggen: "Beste overheid, hier is mijn kind, het is uw probleem". Maar dan moeten we ook leven met de spelregels die de overheid eraan verbindt. En daar hebben we het nu net moeilijk mee: de wachtlijsten, de prioritisering en de zorgregie, dat is precies wat we willen vermijden. Maar er is meer: Een positieve keuze van de medebewoners: waar en met wie gaan we een groot stuk van ons leven doorbrengen? In een rustige omgeving een eind van de bewoonde wereld of inclusief in een gewone woonwijk, we kiezen daar bewust voor. We investeren in onze eigen gemoedsrust en willen een sociaal waardevolle erfenis achterlaten.

René De Ridder (2)

Op zoek in de omgeving van pajottenland
e-mail · website · Facebook

Zelf een project starten

/

Maak kennis met GiPSo,
kom naar een bijeenkomst in je buurt
en ontdek nieuwe mogelijkheden voor jouw kind.

kalender