Neem het stuur zelf in handen

Coördinator

Dries Fonteyn

Je eerste contact bij GiPSo. Hij zorgt dat op jouw vragen het gepaste antwoord komt. Hij brengt je in contact met je coach. Hij zet samen met de Raad van Bestuur de lijnen uit en organiseert en coördineert de hele werking.

Coaches

Vanuit GiPSo bieden we jou een individuele coach aan die samen met jou op weg gaat om je initiatief uit te bouwen. Dt is een coach die ervaring heeft met het uitbouwen van initiatieven en zijn of haar expertise ter beschikking stelt om jou bij te staan. Je coach adviseert. Je coach ondersteunt jou. Je coach gaat met de groep aan de slag, of enkel met de trekkers van de groep. Je coach zet je aan tot denken of geeft je huiswerk mee. Je coach gaat met je mee op belangrijke gesprekken, of bereid deze gesprekken vooraf samen met jullie voor. Doordat je coach actief is in jouw regio, is hij ook in staat je in contact te brengen met mogelijke samenwerkingspartners.

Bob Hendrikx

Coach voor projecten in Antwerpen en Limburg.

Ouder van een zoon met een verstandelijke beperking en autisme, mede-initiatiefnemer en huidig dagelijks bestuur van het ouderinitiatief Think out of the Box (Schilde), dat sinds september 2012 -Pre-GiPSo- opgestart is. Bob is zelf ondernemer, en weet als geen ander het ondernemerschap bij nieuwe initiatiefnemers te stimuleren en te ondersteunen.

Tatjana Van Driessche en Dominique Cauwe

Coaches voor projecten in West-Vlaanderen

Tatjana en Dominique werken bij de thuisbegeleidingsdienst van Start-West-Vlaanderen. Die biedt ambulante ondersteuning aan personen met een beperking en het netwerk bij het samenleven en bij de uitbouw van hun levenstraject. Deze ervaring zetten zij ook in om initiatieven in eigen regie te ondersteunen. Processen ondersteunen zit in hun bloed, zo ook de realisatie van initiatieven in eigen regie.

Yves Schorpion en An Dejagere

Coaches voor projecten in Brabant en Limburg

Yves en An werken bij Resonans. Resonans is een begeleidingsdienst voor personen met een beperking en voor hun omgeving in Vlaams-Brabant. Zij zijn als vergunde zorgaanbieder betrokken bij het ouderinitiatief Bindkracht in Landen. De opgedane expertise willen zij ter beschikking stellen aan andere initiatieven in de ruime regio.

Ann Blomme

Coach voor projecten in Oost-Vlaanderen

An werkt bij Fiola vzw. Fiola deelt expertise en ervaring in ambulante ondersteuning aan baby’s, kinderen, jongeren en volwassenen met een (vermoeden van) beperking en hun netwerk. 'Krachtig samen' is hierbij hun kernboodschap. Die boodschap dragen ze ook uit in de ondersteuning van initiatieven in eigen regie in de provincie Oost-Vlaanderen.

 

Experten

Binnen de beschikbare 8 uur die je ter beschikking hebt, kan je ervoor kiezen om eenmalig een expert te raadplegen. De expert is een door GiPSo aangereikte persoon of organisatie die rond verdiepende thema’s expertise aanreikt, zoals bijvoorbeeld vastgoed of groepsbegeleiding. Deze raadpleging van maximaal twee uur wordt volledig door GiPSo vergoed. Meer informatie nodig? Neem contact met ons op.