Zelf een zoekertje plaatsen op deze website? Verstuur je zoekertje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en een van de volgende dagen zetten we dit online!

 

Klik op onderstaande zoekertjes voor meer informatie:

Woonproject Pajottenland

  • Ikword21 is nog op zoek naar geïnteresseerde ouders om hun project mee vorm te geven. Ikword21 is een woonproject dat mikt op een eerste nacht in 2020 voor 10 tot 15 gasten. We willen ons nestelen ergens in het Pajottenland. We zoeken bewoners die vanuit hun eigen sterkte desgevallend kunnen bijdragen tot de bewonersgroep. Aarzel niet om contact op te nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie vind je op www.ikword21.be.

co-wonen project in Waarloos (Kontich)

  • Een co-wonen project in Waarloos (Kontich) voor normaal begaafde personen met autisme zoekt nog mede initiatiefnemers en mede bewoners. We willen aan normaal begaafde personen met autisme de mogelijkheid bieden om onafhankelijk te leven en zelfstandig te wonen door wederzijdse zorg en gemeenschappelijke ondersteuningsmiddelen. Indien u interesse heeft of informatie wenst, kunt u contact opnemen met Catherine Istas-Pauwels via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0473/567.747.

Project in de regio Roeselare - Izegem

  • "Ik ben Lut Bogaert en woon, samen met mijn man, in Kortrijk.  Wij hebben een dochter van 23 jaar met de diagnose autisme.  Louise werkt deeltijds als logistiek assistente in een RVT te Kachtem - Izegem.  Louise wil graag op eigen benen staan, maar dit is niet vanzelfsprekend.  Louise heeft 2 jaar geprobeerd om alleen te wonen op een appartement dicht bij haar werk, maar ze kwijnde weg van eenzaamheid en kwam in een negatieve spiraal terecht.  Wij zijn op zoek naar een thuis voor haar, waar ze haar eigen stekje heeft, maar waar ook plaats is om samen met anderen te kokkerellen, te eten, boodschappen te doen, gezelschapsspelletjes te spelen, puzzelen, knutselen, t.v. kijken of naar een mooie film, eens een avondje uit...  Louise zou het fijn vinden om samen te wonen met mensen met dezelfde verlangens. Geen instelling, maar een 'thuis' waar een 'gezinssituatie' heerst. We zoeken hiervoor mensen met gelijkaardige vragen, om samen de handen in elkaar te slaan en samen te bouwen aan een nieuwe thuis voor haar. Die thuis willen we realiseren in de regio Roeselare - Izegem. Indien u interesse hebt of informatie wenst, neem dan gerust contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.."

Woonproject in de Vlaamse Ardennen

  • "Ik ben Petra De Backer en ik ben voor mijn dochter Maud op zoek naar andere ouders die samen willen instappen in een bestaand woonproject of eventueel te bekijken indien we zelf iets kunnen opstarten om onze kinderen op deze manier te helpen. Mijn dochter is nu 22 en gaat nog steeds naar het BUSO maar gaat sinds november van vorig jaar een halve dag werken (als vrijwilligster) in een rusthuis. Daar helpt ze mee bij de animatie (koffie bedeling, maaltijden helpen bereiden,…).  Maud is een rustig meisje, houdt niet van de drukte. Ze kan zich goed alleen bezighouden door te knutselen, puzzelen, haar iPad, Playstation en film. Ze is in staat om dingen aan te leren maar het vraagt geduld en ze wacht telkens op nieuwe instructies om verder te kunnen.

Zijn er andere ouders die dergelijke plannen hebben, gelieve dan contact op te nemen op volgend mailadres :Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zouden liefst een woonproject in de Vlaamse Ardennen opstarten, maar dat valt allemaal nog te bekijken."

Plaatsen beschikbaar bij Nesteling vzw, De Haan

  • Nesteling vzw - een opstartend project in De Haan - heeft nog een aantal nestjes vrij. Nesteling vzw biedt aangepaste en betaalbare huisvesting alsook dag- en nachtondersteuning aan voor 8 à 10 kinderen met een fysieke en/of mentale beperking. Meer informatie via www.nesteling.be of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dagbesteding Zwalm

  • "Bijna 4 jaar geleden werd ik ook mama van een dochtertje met het syndroom van Down. Mijn grootste zorg is/was direct :’ Wat met haar toekomst na school?’. Waar gaat ze wonen, werken? Ik heb altijd gedroomd van een eigen kleinschalig project, iets huiselijks, iets waar iedereen iedereen kent, en iedereen iedereen helpt.  Al 20 werk ik in de sociale sector en al 20 jaar zijn er wachtlijsten, vandaar dat we nu plannen zelf een leefboerderij met dagactiviteiten te starten Om deze ‘dagbesteding in Zwalm’ (regio Vlaamse ardennen) op te starten, vorm te geven en goed te laten draaien zijn we dus op zoek naar mensen die zich willen engageren in de vzw (die we willen opstarten), naar vrijwilligers die willen komen helpen om de deelnemers te begeleiden, ….en natuurlijk ook naar geïnteresseerde deelnemers."

Heb je interesse? Laat je dan maar horen via mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0497922963.

zelfstandig kleinschalig woonproject, regio Gent

Plaatsen beschikbaar in "Ter Loo", Zedelgem

  • Ter Loo is een een opstartend woonproject in Zedelgem voor 15-tal kinderen met een fysieke en/of mentale beperking. Het pand is reeds aangekocht en de verbouwingsplannen zijn in opmaak. Er wordt naar gestreefd om in 2020 de de eerste gasten te mogen verwelkomen. Er zijn nog plaatsen voor kinderen, idealiter geboren tussen 1995 en 2005. Meer informatie vind je op www.terloo.be, contact opnemen via het contactformulier (https://goo.gl/forms/l1oCcufEZ83Zt3r13) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.